Nyt våben mod virksomhedens skjulte strømtyve

Der kan være kontante gevinster at hente, hvis man giver sin virksomhed et strømtjek. Brdr. Weibel Elteknik i Søborg har netop lanceret et højteknologisk måleapparat, der i løbet af kort tid afslører de skjulte energislugere på kontorer, butikker og restauranter. Gladsaxe Kommune har som de første taget måleapparatet i brug.

”Virksomhedsejerne får sig ofte en overraskelse, når de ser resultatet af vores målinger,” siger administrerende direktør Dan Weibel, Brdr. Weibel El-teknik.

”Rigtig mange tror, de har gjort, hvad de kunne for at spare på strømmen. For eksempel ved at gå over til LED-belysning og installere tænd-sluk-ure. Men der stadig penge at spare. I hvert fald afslører vores måleapparat skjulte strømtyve, som virksomhedsejerne ikke er opmærksomme på.”

Det nye måleapparat fra Brdr. Weibel El-teknik er udviklet i samarbejde med Gladsaxe Kommune. Og netop nu er man i færd ved at foretage målinger hos 75 butikker, kontorer og virksomheder i kommunen. ”Kommunen har et mål om, at energiforbruget skal nedsættes inden 2020, og derfor blev vi spurgt, om vi kunne finde på en metode til at hjælpe de små og mellemstore virksomheder. Det var en udfordring, som jeg gerne ville tage op. ” siger Dan Weibel.

Og de første måleresultater taler deres tydelige sprog, forklarer Dan Weibel: ”Vi har bl.a. gennemført en måling i en tøjbutik, der på papiret havde gjort alt det rigtige. Butikken havde tænd-og-sluk-ure på mange af deres installationer. Men vi fandt ud af, at butikkens kasseapparat og computere alligevel stod tændt døgnet rundt. Den potentielle gevinst på elregningen er på mindst 2100 kr. om året og det er med en minimal investering.” En anden måling i en lokal cykelforretning afslørede, at varesikrings-anlægget var tændt døgnet rundt, også når butikken var lukket. Her var den potentielle besparelse på elregningen 1.800 kr. om året. Dan Weibel forklarer, at der er udsigt til endnu større besparelser, hvis man fx måler på et supermarked, et kontor eller andre større ejendomme.

Giver samlet overblik
Det nye måleapparat er bemærkelsesværdigt, fordi det giver et samlet overblik baseret på reelle målinger fra den pågældende ejendom. Man får altså et ægte billede på forbruget, og man slipper for at tage udgangspunkt i generelle spareråd. Det betyder, at man kan sætte ind præcis dér, hvor problemet er.

”Vores måleapparat kobles op på virksomhedens el-tavler. Vi sætter strømtransformere hen over hver af udgangene, på hver enkelt sikringsgruppe, og så måler vi i løbet af en uge, hvad virksomheden bruger af strøm. Bagefter får kunden en rapport med anbefalinger til, hvor man kan sætte ind,” forklarer Dan Weibel.

”Hvis du fx har et supermarked, så kan vi måle strømforbruget uafbrudt i hele ugen og afsløre, hvor strømslugerne er. Er det kasseapparaterne, der bruger standby-strøm? Måske er det en kølemontré, der bruger for meget strøm, fordi køleblæseren ikke er blevet vedligeholdt eller bare er støvet til. Eller det kan være at facadelyset sluger strøm om natten. Vi kan endda se, om personalet glemmer at slukke kaffemaskinen, når de holder fyraften. Der er stadig mange penge at spare for den enkelte virksomhed,” slutter Dan Weibel.

Dan weibel præsenter Weibel El nyeste opfindelse - Energy & Powermeter

Dan weibel præsenter Weibel El nyeste opfindelse – Energy & Powermeter

Weibels Energy & Powermeter er udviklet af virksomheden Brdr. Weibel El-teknik i Søborg i samarbejde med Gladsaxe Kommune. I øjeblikket får de første 75 virksomheder i Gladsaxe udført målinger for at finde de skjulte strømtyve. Dan Weibel fortæller, at det har været et møjsommeligt og krævende arbejde at få apparatet udviklet og ikke mindst få alle instrumenterne samlet i én kasse, så der kan måles på hele 72 outputs. Vedhæftet pr-foto til fri redaktionel afbenyttelse.

Fakta:
Brdr. Weibel El-teknik, Søborg
Grundlagt i 2010 af brødrene Dan og Ken Weibel. Virksomheden har ni medarbejdere, og kunderne er primært erhverv, ejer- og andelsforeninger. Virksomheden blev i 2015 og 2016 Børsen Gazelle virksomhed.

Mere info:
Kontakt adm. direktør Dan Weibel, tlf. 53 71 72 73 E-mail: info@weibel-el.dk
eller pr-ansvarlig Lars Bo Axelholm, tlf. 22 25 59 59 / larsbo@larsboaxelholm.dk

PRESSEMEDDELELSE – SEPTEMBER 2016 Brdr. Weibel El-teknik
Tlf. 53 71 72 73
info@weibel-el.dk