To lokale virksomheder samarbejder om CO2-reduktion

To lokale virksomheder samarbejder om CO2-reduktion

El-installationsfirmaet, Brdr. Weibel El-Teknik, har udskiftet hele belysningen i butikslokalerne hos Byens Bazar i Søborg, og det kan både ses på energiforbruget og på elregningen.

Under et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og el-firmaet, Brdr. Weibel El-Teknik, har kommunens detailvirksomheder fået tilbudt gratis energimålinger med henblik på at optimere butikkernes el-løsninger og nedsætte deres CO2-udledning.

Initiativet udspringer af kommunens mål om at nedsætte sin CO2-udledning med 40% inden 2020, hvilket er et led i FN’s 17 verdensmål, der, blandt andet, har til formål at imødekomme den globale udfordring med klimaforandringerne.

Byens Bazar er et cirka 1000 kvadratmeter stort indendørs loppemarked, hvor tusindvis af brugbare ejendele hver dag skifter hænder. Butikkens ejer, Niels Frederiksen, tog i maj 2017 imod tilbuddet fra kommunen om en gratis el-måling, som viste, at det store butikslokales strømforbrug kunne reduceres betragteligt.
Og kort tid derefter udskiftede el-firmaet, Brdr. Weibel El-Teknik, hele butikkens belysning til LED-lys, som både betyder mindre CO2-udledning og en billigere elregning – nu sparer Byens Bazar omkring 30.000 kroner om året på strøm.

Byens Bazar og bæredygtighed

For Niels Frederiksen var det ikke en svær beslutning at acceptere tilbuddet om en energimåling af Byens Bazars butikslokale, fordi projektet gav anledning til at indtænke bæredygtighed i forretningen, hvilket man, ifølge Niels, er forpligtet til, hvis man har muligheden.

”Det giver god mening at gennemføre investeringer og optimeringer i butikken, som på længere sigt sparer os for udgifter – dette er også med til at skabe en god forretning, og det giver en god følelse at lave en bæredygtig forretning”, siger Niels Frederiksen.
Udover at reducere energiforbruget i butikken i Søborg, er der også blevet gennemført andre bæredygtige initiativer i nogle af kædens andre butikker – plastflasker er blevet afskaffet og nogle steder er der blevet installeret solpaneler.

 

 

 

 

 

Brdr. Weibel El-Teknik optimerer virksomhedernes energiforbrug

I samarbejde med Gladsaxe Kommune har Brdr. Weibel El-Teknik siden 2014 lavet el-målinger i Gladsaxes detailhandel med henblik på at optimere butikkernes elforbrug, så de kan spare penge og reducere deres CO2-udledning på samme tid.

Ifølge Dan Weibel, som er medejer af Brdr. Weibel El-Teknik, handler det om at ændre adfærd og materialevalg, når butikkerne vil indtænke klima og bæredygtighed i deres forretningsmodel.
”Hvis man vil nedsætte sit energiforbrug er et tiltag som at udskifte sine lysstofrør et godt sted at starte, fordi det kan halvere den mængde strøm, man bruger” siger Dan Weibel.

 

Se den originale artikel på dette link fra Gladsaxe Kommune

Danskernes boliger er fyldt med brandfælder

Danskernes boliger er fyldt med brandfælder

Danske boliger har i gennemsnit mere end fire ulovlige el-installationer, viser tal fra Sikkerhedsstyrelsen.

Danskernes hjem er fyldt med brandfælder, viser nye tal fra Sikkerhedsstyrelsen. (Billede: Finn Frandsen / Polfoto )

Hjemmelavede stik-kontakter, overbelastede ledninger eller løse forbindelser.

Politiet undersøger dødsbrand

Mandag eftermiddag i denne uge fik Midt- og Vestsjællands Politi en melding om udsivende røg fra et åbentstående vindue i en villa i Klippinge på Stevns.
Da brandvæsnet kom frem, fandt de en livløs 37-årig mand på første sal.
Han blev straks reddet ud og bragt til skadestuen, hvor lægerne erklærede ham for afgået ved døden som følge af branden.
I villaens stueplan var der åben ild, som brandvæsnet hurtigt fik slukket.
Resten af huset var røg- og sodskadet.
Ved en foreløbig undersøgelse af årsagen til branden viste det sig, at branden var opstået i et kontor med pc-udstyr i villaens stueetage.
»Vores teknikere er ved at undersøge sagen, så det er for tidligt at konkludere noget, men det kan være opstået som følge af nogle forkerte eller hjemmegjorte el-installationer,« siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi til metroxpress.Danskernes hjem er fyldt med brandfælder.

Ud af 60.048 el-eftersyn i danske boliger fra første maj 2012 til første maj 2013 blev der i alt fundet 251.203 ulovlige el-installationer, viser nye tal fra Sikkerhedsstyrelsen.

Det svarer i gennemsnit til 4,2 fejl per bolig.

»Konsekvensen er i værste fald, at der på kort sigt kan opstå brand- eller livsfare, og der kan også være risko for at få elektrisk stød,« siger Mads Risgaard Knudsen, der er teknisk konsulent hos installatørernes organisation, Tekniq.

Han forklarer, at det ofte er ulovlige gør-det-selv-installationer, der er problemet.

Det kan for eksempel være danskere, der selv har lavet nye stikkontakter, lampe-udtræk eller el-installationer til køkkenet.

»Den uautoriserede del fylder alt for meget. Materialerne er nemt tilgængeligt i byggemarkeder, så derfor er der mange, der selv laver installationer,« siger Mads Risgaard Knudsen.
Hver måned bliver der fundet 920 såkaldte K3′ere, som er den alvorligste kategori af fejl, der kan forårsage brand inden for kort tid. Ifølge Tekniq opstår der omkring 700 elbrande årligt.

»Det er godt, at de her fejl bliver fundet, så forbrugerne bliver gjort opmærksomme på problemerne. Vi opfordrer folk til at tage det meget alvorligt,« siger Mette Cramon, der er kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.