Gladsaxe-virksomheder modtager erhvervspris for deres fælles sociale indsats

Lokalt engagement og socialt ansvar er omdrejningspunktet for vinderne af Gladsaxe Erhvervspris 2016. Prisen blev i går tildelt virksomhedsnetværket VUVA, der siden 2015 har skabt 100 fritidsjobs til lokale unge.

Weibel El modtager Erhvervsprisen 2016

Weibel El modtager Erhvervsprisen 2016

Der var trængsel på scenen den 29. september, da Gladsaxe Erhvervspris 2016 blev givet til virksomhedsnetværket VUVA – Virksomheder for unges vej ind i arbejdslivet. Hele 22 lokale virksomheder kunne gå hjem med en fin statuette som anerkendelse for deres engagement i VUVA, der arbejder for at give lokale unge et positivt første møde med arbejdslivet.

Siden starten i 2015 har netværket skabt 100 fritidsjobs til Gladsaxes unge, og de har desuden etableret nye samarbejder med de lokale skoler om praktik og undervisningsforløb, der inddrager virksomhederne på en ny måde.

– Det er unikt, at store og små virksomheder i Gladsaxe tager et fælles ansvar og sammen skaber innovative løsninger på et komplekst problem. I Erhvervsrådet var vi ikke i tvivl om, at VUVA er værdig til prisen, selv om foreningen er ganske ny, sagde borgmester Karin Søjberg Holst (A) i sin tale ved prisoverrækkelsen under Gladsaxe Erhvervskonference, der fandt sted hos MOE A/S i Søborg.

Privat-offentligt partnerskab giver helstøbte løsninger

VUVA blev iværksat som et samarbejde mellem de to ildsjæle Steen Michael Nielsen, stationsleder fra Falck, og Adam Knox Martin fra Ungeenheden.

– Med VUVA har vi etableret et unikt samarbejde mellem de lokale virksomheder og kommunen, hvor vi samskaber løsninger til at forberede de unge på arbejdsmarkedet og etablere fritidsjob og praktikpladser, siger Adam Knox Martin, CSR & Virksomhedskonsulent i Ungeenheden i Gladsaxe Kommune.

VUVA åbner døre
De arbejdssøgende unge bliver henvist til VUVA af boligsociale medarbejdere, ungdomsskolen, de lokale folkeskoler eller af Ungeenheden. Og den første kontakt til arbejdslivet har stor betydning, fastslår Adam Martin.

– Rapporter fra både Rambøll og Foreningen Nydansker viser, hvor vigtig den første tilknytning til arbejdsmarkedet er. Det første fritidsjob eller den første uge i erhvervspraktik kommer oftest i stand via forældrenes netværk, men hvis begge forældre er arbejdsløse eller har et begrænset netværk på det danske arbejdsmarked, risikerer de unge at blive mødt af afslag og udelukkelse, allerede første gang de forsøger at banke på døren til en arbejdsplads.